Luyện đề thi thử lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Quảng Ninh năm 2017

Luyện đề thi thử lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Quảng Ninh năm 2017

Hãy tham khảo ngay đề thi thử lớp 10 Tiếng Anh tỉnh Quảng Ninh năm 2017 mà diemthilop10.info chia sẻ sau đây để chuẩn bị thật tốt môn Tiếng Anh cho kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT sắp tới nhé:

Thời gian làm bài: 60 phút.

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0,4point)

1. A. come                   B. gone                        C. long                        D. want  

2. A. money                B. period                     C. some           D. onion

II. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in the following questions. (0,4point)

3. A. economics          B. education                C. economy                 D. scientific

4. A. answer                B.  agree                      C. allow                       D. attract

III. Circle the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions (1,2point)

            5. you’re tired as you got up too late to watch TV last night.

               A             B            C                            D

      6. The internet is a very fast and convenient way for us to get a lot of informations.

                                    A                                B                         C                          D

      7. The bus is such an inexpensive means of transport that people take them very often.

                              A                               B                                  C                D

      8. She has been playing as a professional tennis player from 1990s.

                  A         B                                      C                                 D

      9. What I told her a few days ago were not the solutions to most of her problems.

                      A                                      B                               C      D

      10. He often spends much hours playing computer games, which is not good at all.

                              A              B                        C                     D

IV. Circle the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. (2,0p)

11. Let's go somewhere else. There's …... noise in this room.

                        A. too many                B. too much                C. enough                    D. too

12. I’d rather you……….home now.   A. going        B. go               C.  gone           D. went

13. Cut the cake into seven ………pieces.    

                        A. same                       B. like                          C. a like                                   D. equal

14. You …... open the door before the train gets into the station. It's very dangerous.

                        A. must           B. mustn't                    C. should                     D. don't have to

15. This is the best movie …... I have seen.      A. which     B. where           C. whose         D. that

16. She’d like………somewhere different for a change.   A. to go   B. going          C. go   D. to have gone

17. The coffee was too hot for me to drink.

              A. The coffee is so hot that I can’t drink it.                        B. The coffee is so hot that I can’t drink.

               C. The coffee was so hot that I couldn’t drink.          D. The coffee was so hot that I couldn’t drink it.

18. I……….English for four years.    A. learned       B. am learning             C. have learned           D. learn

19. It’s two years…………….….him.          

   A. since I see             B. that I don’t see      C. since I last saw         D. that I haven’t seen

20. Lora: “Your new blouse looks gorgeous, Helen!”        - Helen: “………………”

            A. Thanks, I bought it at Macy’s”                  B. it’s up to you

            C. I’d rather not                                              D. You can say that again

V. Put each word in capital letters into the correct form so that it can fit the gap in each sentence below (1p)

21. Teenagers are now…………………dressed.                                                       FASHION           

22. Like beverage cans and bottles, this…………can be recycled.                           PRODUCE               

23. Mr. Brown felt…………. That people have spoiled that area.                              DISAPPOINT                    

24. Despite the ……….weather, thousands of soldiers helped protect the area.         STORM                   

25. My friend Tuan has been nominated as one of the most effective ……….in the town charity program.       ACTIVE

VI. Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the correct word that best fits of the numbered blanks from 26-30.  (1,5p)

I am writing about the short stop that your trucks (26)……… around my house on their way to the north. When the trucks of your company have a short (27)………there, the drivers have left lots of garbage on the ground after their refreshment. When the trucks leave the place, the ground is (28)……………of trucks and a few minutes later there is bad smell and flies all over the place, I myself, (29)……….the people living around here, would urge that your company should tell your drivers to clean up all the trash on the ground before leaving. (30)…………. You do something about it and soon. We will have to report this to the local authority. I am looking forward to hearing from you and seeing positive response from your company.

  1. A. produce                 B. do                           C. take                        D. make
  2. A. break                     B. relax                       C. advertise                D. entertain
  3. A. crowded                B. filled                      C. fond                       D. full
  4. A. as long as               B. as far as                 C. as soon as              D. as well as
  5. A. Although               B. If                           C. Because                 D. Unless

VII. Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 31-35 (1,5p)

            It is estimated that about 200 million people who use Internet computer network around the world. Most people use the Internet to get information or for entertainment. A new study, however, says that almost 6% of Internet users are using it so often that it is seriously harming their lives. The study says these people may find it difficult to stop using the Internet because they have become addicted. Someone who is addicted finds it extremely difficult to stop an activity. According to Mr. Greenfield, a psychologist, 30% Internet users say that they use the Internet to escape from problems or emotions. The study also shows that having discussions with strangers in Internet areas called “chat room” is one of the most addictive activities.

31. Most people use the Internet……………

            A. for getting information                                            B. for entertainment

            C. A and B are wrong.                                                 D. A and B are correct

32. Some people use the Internet so often that………………..

            A. they become more and more intelligent                 B. it is seriously harming their lives

            C. it is good for their mind                                           D. they become computer programmers

33. When someone is addicted to the Internet………………

            A. they cannot stop using it easily                              B. they can stop using it easily

            C. they can get rid of it                                               D. they will become intelligent

34. According to Mr. Greenfield, 30% Internet users use the internet……………………

            A. for entertainment            B. for getting information                C. for chatting               D. for escaping from problems or emotions

35. One of the most addictive activities is………………..

            A. setting programs                 B. playing chess          C. chatting      D. getting information

VIII. Rewrite each of the sentences below in such a way that it means exactly the same as the one given before it. (2,0p)

36. She has been working for this company for 6 years.

            She started …………………………………………………………………………………………

37. The last time she went out with him was 9 month ago.

            It is………………………………………………………………………………………………

38. Miss Huong Tram is the best student in this class.

            Nobody……………………………………………………………………………………

39. There was too much snow for us to go out.

            There was such……………………………………………………………………………………….

40. Why are you looking at me like that?” said my friend.

            My friend asked………………………………………………………………………………..

Sau đây là chi tiết đáp án đề thi thử thử Tiếng Anh vào lớp 10 Quảng Ninh để các em có thể dự đoán điểm thi lớp 10 môn Tiếng Anh trong kì thi tới đây nhé:

Key

  1. A
  2. B
  3. C
  4. A
  5. C
  6. D
  7. D
  8. D
  9. B
  10. B
  11. B
  12. D
  13. D
  14. B
  15. D
  16. A
  17. D
  18. C
  19. C
  20. A

 

  1. Fashionably
  2. Product
  3.  Disappointed
  4. Stormy
  5.  Activists
  6. D
  7. A
  8. D
  9. D
  10. D
  11. D
  12. B
  13. A
  14. D
  15. C

 

36. She has been working for this company for 7 years.

-> She started ……to work for this company 7 years ago.

37. The last time she went out with him was 9 month ago.

-> It is……9 months since she (last) went out with him.

38. Miss Huong Tram is the best student in this class.

-> Nobody……in this class is as good as Miss Huong tram.

39. There was too much snow for us to go out.

-> There was such……a lot of snow that we couldn’t go out.

40. Why are you looking at me like that?” said my friend.

-> My friend asked……me why I was looking at him/her like that.

Phụ huynh và học sinh đừng quên thường xuyên cập nhật những thông tin về tuyển sinh lớp 10 cũng như điểm chuẩn, điểm thi lớp 10 tỉnh Quảng Ninh cũng như các tỉnh trên toàn quốc nhanh chóng nhất trên diemthilop10.info để không bỏ lỡ cơ hội biết được điểm thi của mình sớm nhất nhé.