Đề thi thử vào lớp 10 môn Anh tỉnh Nam Định (kèm đáp án) năm 2017

Đề thi thử vào lớp 10 môn Anh tỉnh Nam Định (kèm đáp án) năm 2017

Tham khảo ngay đề thi thử vào lớp 10 môn Anh tỉnh Nam Định(kèm đáp án) mà diemthilop10.info chia sẻ sau đây để có kế hoạch ôn tập cụ thể cũng như củng cố kiến thức kĩ năng làm bài thi trong kì thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT sắp tới nhé.

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM:

  1. Chọn phương án (A, B, C hoặc D) có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại.

1.  A. blood

B. tool

C. pool

D. typhoon

2.  A. shouted

B. provided

C. impressed

D. faded

3.  A. resources

B. decorates

C. distinguishes

D. misses

4.  A. reputation

B. inspiration

C. tuition

D. innovation

5.  A. sugar

B. slavery

C. sight

D. sale

  1. Chọn phương án (A, B, C hoặc D) để hoàn thành mỗi câu sau.
  1. I suggest……………….up the beach.
    1. clean                       B. to clean                   C. cleaned                               D. cleaning
  2. My friends will see me………………at the airport.
    1. in                            B. for                           C. up                                       D. off
  3. Peter…………..write to me until last year. Now he sends e-mail
    1. is used to                B. use to                      C. used to                                D. get used to
  4. This is the second time I……………the experiment on plant breeding
    1. do                           B. have done               C. would do                            D. did
  5. It’s  high time  we…………….our house. It looks so old.
    1. repaint                    B. to repaint                C. repainting                           D. repainted
  6. “When did they first meet?” – “………a rainy day………May.”
    1. At - on                    B. On - in                    C. In - in                                  D. On - on
  7. Would you mind if I ………….on the radio?
    1. to turn                    B.  turning                   C. turned                                D. to be turned
  8. If I were the Prime Minister, I………….more money on education.
    1. would spend          B. spend                      C. have spend                         D. will spend
  9. We won’t go out…………..it stop raining.
    1. if                             B. if not                       C. unless                                  D. when
  10. Nam said that he…………to buy that blue T- shirt.
    1. not want                 B. doesn’t want          C. not wanted                         D. didn’t want
  11. I wish I………..enough money to buy a laptop.
    1. have                        B. had                         C. having                                 D. have had
  12. Lan doesn’t like sports…………,she doesn’t mind watching football matches.
    1. And                         B. So                          C. But                                     D. However
  13. Don’t waste too much energy,………..?
    1. do we                     B. don’t we                 C. will you                              D. shall we
  14. John is keen ……. pottery.
    1. on                          B. in                            C. of                                        D. with
  15. Last night when I……….my homework, the lights……….out.
    1. did - went              B. was doing - go        C. did – was doing                 D. was doing – went
  16. The tsunami………….in December 2004 in South East Asia killed more than 160.000 people.
    1. disastrous               B. disasterring             C. disastrously                        D. disaster
  1. The clown always makes me……………a lot.
    1. laughing                 B. to laugh                  C. laughed                               D. laugh
  2. We are ……….that you work  very hard.
    1. please                     B. pleasure                  C. pleased                               D. pleasant
  3. The girl……put up the Christmas decoration is my sister.
    1. who                        B. whom                     C. which                                  D. whose
  4. He was very tired,……….he took a rest before continuing the work.
    1. and                         B. but                          C. if                                         D. so

III. Đọc kỹ đoạn văn sau rồi  chọn phương án (A, B, C hoặc D)  để hoàn thành các câu từ 26 đến 30.

Air pollution happens when wastes dirty the air. People reduce most of the wastes that cause air pollution. Such wastes can be in the form of gases or particles of solid or liquid matter. These substances result chiefly from burning fuel to power motor vehicles and to heating buildings. Industrial processes and the  burning of garbage also contribute to air pollution. Besides, there are other substances that naturally exist in the air. They include dust, pollen, soil particles, and naturally occurring gases.

The rapid growth of population and industry and the increasing use of automobiles and airplanes have  made air pollutionn a serious problem. The air we breathe has become so filled with pollutants that can cause health problems. It also harms plants, animals, building materials, and fabrics.

  1. When does air pollution happens?
    1. when wastes are in the form of gases        B.when people produce wastes

C. when people reduce wastes                        D.when wastes dirty the air

  1. What are natural pollutants?
    1. pollen                     B. vehicles                   C. garbage                    D. industrial process
  2. Does  air pollution cause health problems?
    1. Yes, it is                 B. Yes, it does            C. No, it doesn’t          D. No, it isn’t
  3. What does NOT contribute to air pollution?
    1. Industrial processes                                    B. The natural existence of oxygen in the air

C. The burning of garbage                              D. Motor vehicles

  1. What does the word “it” in the last sentence refer to?
    1. the polluted air                                           B. the burning material

C. the health problems                                    D. the plant and animal

IV. Đọc kỹ đoạn văn sau rồi  chọn phương án (A, B, C hoặc D)  để hoàn thành các chỗ trống từ 31 đến 35.

Among the festivals celebrated (31)…….some of Asian people is the Moon Cake Festival, also (32)…….  as the Mid- August Festival. Large numbers of small round moon cakes are (33)…….on this day, and children enjoy (34)……colorful paper lanterns come in all shapes; the more popular ones are shaped like fish, rabbits and butterflies. According to them, the moon shines brightest at the night of the Moon Cake Festival. As the moon rises, tables are (35)……outside the house and women make offerings of fruit anf moon cakes to the Moon Goddess.

31. A. in

B. of

C. by

D. on

32. A. known

B. know

C. knew

D. knowing

33. A. eat

B. ate

C. eating

D. eaten

34. A. carry

B. carried

C. to carry

D. carrying

35. A. placed

B. place

C. placing

D. to place

V. Chọn phương án (A, B, C hoặc D) có nghĩa gần nhất với câu cho trước.

  1. I don’t understand you.You speak very quickly.
    1. If you didn’t speak very quickly, I could understand you.
    2. If you don’t speak very quickly, I could understand you.
    3. If you speak  quickly, I can understand you.
    4. If you didn’t speak very quickly, I will understand you.
  1. “ Can you speak English?” Mr Brown asked me.
    1. Mr Brown asked me if I could speak English.
    2. Mr Brown asked me if I can speak English.
    3. Mr Brown asked me if you could speak English.
    4. Mr Brown asks me if I can speak English.
  2. The test is so difficult that we can’t finish it on time.
    1. If the test is not difficult, we could finish it on time.
    2. If the test was not difficult , we can finish it on time.
    3. If the test were not difficult , we could finish it on time.
    4. Unless the test were not difficult ,we could do  it on time.

VI. Xác định phương án (A, B ,C hoặc D) cần phải sửa để các câu sau trở nên chính xác.

  1. Would you like reading about the invention of the telephone?

A        B                 C                       D

  1. After eaten dinner, he wrote a letter to his friend and went to bed.

                     A                           B               C                          D

B. PHẦN TỰ LUẬN:

WRITING: Em hãy viết 1 đoạn văn ( 100 - 120 từ) về chủ đề sau: “Your favorite subject at school.”

-- THE END --  

Tiếp theo đây là chi tiết đáo án đề thi thử môn Anh tỉnh Nam Định để các bạn thí sinh có thể dự đoán điểm thi vào lớp 10 trong kì thi tới đây nhé: 

Phần trắc nghiệm: 0.2 mark for each right answer: 40 sentences x 0.2 = 8 mark

Writing: 2 marks. (Đúng cấu trúc: 0.5 mark, chính tả, ngữ pháp: 0.5 mark, đúng nội dung, mạch lạc, phong phú, kiểu câu linh hoạt: 1 mark)

 

1. A

11.B

21. D

31. C

2. C

12.C

22. D

32. A

3. B

13. A

23. C

33. D

4. C

14. C

24. A

34. D

5. A

15. D

25. D

35. A

6. D

16. B

26. D

36. A

7. D

17. D

27. A

37. C

8. C

18. C

28. B

38. C

9. B

19. A

29. B

39. A

10. D

20. D

30. A

40. A

 

Với đề thi thử vào lớp 10 môn Anh tỉnh Nam Định(kèm đáp án) mong rằng  các bạn thí sinh dự thi đợt thi tuyển sinh lớp 10 sau sẽ có thông nguồn thông tin ôn tập mới nhất và sát với cấu trúc đề thi chung nhất để bổ sung kiến thức kịp thời.

Các bạn cũng đừng quên thường xuyên cập nhật những thông tin về tuyển sinh lớp 10 cũng như điểm chuẩn, điểm thi vào lớp 10 Nam Định cũng như các tỉnh trên toàn quốc nhanh chóng nhất trên diemthilop10.info để không bỏ lỡ cơ hội biết được điểm thi của mình sớm nhất và có kế hoạch cụ thể trong việc chọn trường THPT sẽ theo học sắp tới các bạn nhé.

Chúc các sĩ tử thành công!!!!!!