Luyện đề thi thử lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Phú Thọ năm 2016-2017

Luyện đề thi thử lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Phú Thọ năm 2016-2017

Hãy tham khảo ngay đề thi thử lớp 10 Tiếng Anh tỉnh Phú Thọ 2016-2017 mà chia sẻ sau đây để chuẩn bị thật tốt môn Tiếng Anh cho kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT sắp tới nhé:



Đề thi môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài 60 phút (không kể thời gian giao đề)

Đề số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 point)

1.   A. thank                            B. they                         C. these                       D. than

2.   A. walks                            B. cups                        C. students                  D. pens

3.   A. talked                           B. watched                   C. lived                       D. stopped

4.   A. bomb                            B. debt                         C. describe                  D. doubt

5.   A. teenage                         B. luggage                   C. image                      D. damage

II. Choose the best answer from the four options given  to complete each sentence. (3 points)

6.   We feel very_________today.

      A. happiness                      B. happy                      C. happily                    D. are happy

7.   The government should do something to help_________.

      A. the poors                      B. the poor ones          C. poor                        D. the poor

8.   When I looked round the door, the baby_________quietly.  

      A. is sleeping                     B. was sleeping           C. slept                        D. were sleeping

9.   Do you feel like_________to the cinema or would you rather_________TV at home?

      A. going-watching                        B. going-watch           C. go-watch                D. go-watched

10. The policeman warned us_________there.

      A. not to go                       B. to not go                 C. not to going            D. not go

11.  The girl_________is standing near the window is my sister.

       A. who                             B. when                       C. where                      D. in which

12.  We_________Nam since he left school.

       A. met                              B. meet                        C. meeting                   D. haven’t met

13.  Do you mind_________me home?  

       A. taking                          B. take                         C. took                                    D. to take

14.  This building_________in 1980.  

       A. built                             B. builds                      C. was built                 D. is built

15.  She asked me_________ at English.

       A. if I was good               B. if was I good          C. if I good                 D. if I am good

16.  If you_________your passport, you will be in trouble.

       A. lost                              B. lose                         C. would lose              D. losing

17.  What’s the name of the man_________gave us a gift?

       A. he                                B. which                      C. who                                    D. whose

18.  The librarian asked us_________so much noise.

       A. not to make                 B. no make                  C. not making             D. don’t make

19. I am angry because you didn’t tell me the truth. I don’t like_________.

      A. being deceived                         B. to be deceive          C. be deceived                        D. being deceiving

20. I have already finished all my work, so I don’t have_____ tonight. I think I will read for a while.

      A. study                            B. to study                  C. studying                 D. studied

III. Identify the underlined word/ phrase that needs correcting to become an exact one. (1 point)

21.  Are you interested between learning English?                                                               

         A                            B            C            D

22.  My brother enjoys to go to the park on Summer evenings.                                            

                               A       B    C                      D

23.  If it rain, I will stay at home and watch TV.                                                                  

                A            B      C                     D

24.  Florida, that is known to be the Sunshine State, attracts many tourists every year.      

                      A                     B                                       C                             D                                           

25.  When the university suggested to raise the tuition again, the student senate protested vigorously.

           A     B                                        C                                                                                       D

IV. Read the following passage, then choose the correct option that best fits each of the banks. (1.5 points)

            Jeans are very popular with (26)________people all over the world. Some people say that jeans are the “uniform” of youth. But they haven’t always been popular. The story of jeans (27)________almost two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth made in genoa was (28)________“jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman in California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. Because they were so strong, “Levi’s pants” became (29)________with gold miners, farmers and cowboys. Six years later Levis began making his pants with blue cotton cloth called denim. Soon after, factory (30)________in the US and Europe began wearing jeans. Young people usually didn’t wear them.

26.    A. rich                            B. old                          C. young                     D. poor

27.    A. start                           B. starts                      C. was starting            D. started

28.    A. call                             B. calls                        C. calling                     D. called

29.    A. famous                      B. popular                   C. good                       D. wonderful

30.    A. workers                     B. drivers                    C. cowboys                  D. farmers

V. Read the following passage, then choose the correct answer to questions that follow. (1.5 points)

            The invention of the phonograph happened quite by accident. Thomas Edison moved to Menlo Park, New Jersy in 1876, where he established an industrial research laboratory. There, Edison was working on a carbon telephone transmitter to improve the existing Bell telephone system.

            In that laboratory a year later, Edison invented the phonograph while he was trying  to improve a telegraph repeater. He attached a telephone diaphragm to the needle in the telegraph repeater; in this way, he was able to reproduce a recording that could be played back. After he made some improvements to the machine, he tested it. He recited “Mary Had a Little Lamb” into the machine and played his voice back to a very surprised audience.

31.  What is the best title for the passage?

       A. Thomas Edison’s many inventions                 B. Improvements in telephone and telegraph

       C. The History of Menlo Park                             D. An accidental invention

32.  In what year did the invention of phnograph occur?

       A. 1876                            B. 1877                       C. 1878                       D. the article does not say

33.  What was Edison working on when he created the phonograph?

       A. A telegraph repeater                                        B. A telegraph diaphragm      

       C. A telephone repeater                                       D. A telephone diaphragm

34.  According to the passage, how was the phonograph made?

       A. With a telephone needle and a recorder        

B. From a recording of a telegraph

       C. With only a telegraph repeater                       

D. From a combination of telephone & telegraph part

35.  According to the passage, how did Edison test his new invention?

       A. He made improvements to the machine.         B. He used a carbon transmitter.

       C. He read a children’s rhyme.                            D. He produced the audience voice.

VI.Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (2 points)

36. We were late for school because of the heavy rain.

A Because it___________________________________________________________.

37. My mother used to make us clean the house. 

A We used___________________________________________________________.

38. "I'm working in a restaurant, and don't care much for it."she said

A She said___________________________________________________________.

39. It’s two years since I last spoke to her.            

A I haven’t__________________________________________________________.

40. Going swimming in the river in the summer is interesting.

A It _________________________________________________________________.

Sau đây là chi tiết đáp án đề thi thử Tiếng Anh vào lớp 10 tỉnh Phú Thọ để các em có thể dự đoán điểm thi lớp 10 môn Tiếng Anh trong kì thi tới đây nhé:



Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 point; 0.2 point per corect answer)

1. A

2. D

3. C

4. C

5. A


I. Choose the best answer from the four options given (A, B,C, or D) to complete each sentence. (3 points; 0.2 point per corect answer)

6. B

7. D

8. B

9. B

10. A

11. A

12. D

13. A

14. C

15. A

16. B

17. C

18. A

19. A

20. B

II. Identify the underlined word/ phrase (A or B,C,D) that needs correcting to become an exact one. (1 point; 0.2 point per corect answer)

21. C

22. B

23. A

24. A

25. C


I. Read the following passage, then choose the correct option that best fits each of the banks. (1.5 points; 0.3 point per corect answer)

26. C

27. D

28. D

29. B

30. A

II. Read the following passage, then choose the correct answer to questions that follow. (1.5 points; 0.3 point per corect answer)

31. D

32. B

33. A

34. D

35. C


Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (2 points; 0.4 point per correct answer)

36. Because it rained heavily, we were late for school

37. We used to be made to clean the house by my mother

38. She said she was working in a restaurant, and didn’t care much for it

39. I haven’t spoken to her for two years

40. It is interesting to go swimming in the river in the summer

Phụ huynh và học sinh đừng quên thường xuyên cập nhật những đề ôn tập thi vào lớp 10 cũng như điểm chuẩn, điểm thi lớp 10 tỉnh Phú Thọ và các tỉnh thành trên toàn quốc nhanh chóng nhất trên để không bỏ lỡ cơ hội biết điểm thi của mình sớm nhất nhé.