Luyện đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 tỉnh Nghệ An năm 2017

Luyện đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 tỉnh Nghệ An năm 2017

Mới đây, các em học sinh đã biết được môn thi thứ 3 trong kỳ thi lên lớp 10 tại tỉnh Nghệ An là Tiếng Anh. Hãy tham khảo ngay đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 tỉnh Nghệ An mà diemthilop10.info chia sẻ sau đây để chuẩn bị thật tốt cho kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT sắp tới nhé:

 

Thời gian làm bài: 60 phút.

I - Choose the best answer from the four options given (marked A, B, C, or D) to complete each sentence. (3,0pts)

1.  My house _________in 1986.

      A. is built                          B. was building           C. was built                 D. has been built

2.   The doctor _________me not to stay up too late at night.

      A. advised                         B. suggested               C. insisted                   D. forced        

3.   Tomorrow we'll go to Noi Bai Airport to meet Maryam, _________comes from Malaysia.

       A. who                             B. whom                     C. whose                     D. that

4.   His house looks very large and beautiful. It is _________house.

      A. a seven-room                B. a seven-rooms         C. seven room             D. seven rooms

5. If you get up early, you _________late.

      A. weren't                         B. wouldn't be                        C. aren't                      D. won't be

6. It's very hot today. I wish I _________on the beach now.

      A. am                                B. was                         C. were                        D. had been

7. When he lived in the city, he _________to the theater twice a week.

      A. uses to go                     B. has gone                 C. used to go              D. was going

8. My father asked us _________too much time playing computer games.

      A. not to spending                        B. did not spend         C. not to spend           D. to not spent

9. Hoai can not remember the name of the restaurant _________she ate her favorite roasted duck.

      A. which                           B. whose                     C. whom                     D. where

10. If I were a flower, I _________a sunflower.

      A. was                               B. were                        C. will be                     D. would be

11. Nobody went to the party, _________?

      A. does he                         B. do they                   C. didn’t they             D. did they

12. It is nearly 3 months _________he visited his parents.

      A. while                            B. during                     C. since                       D. when

13.  _________population is another unpleasant result we have to solve.

      A. Increased                      B. Increasing               C. The increase            D. To increase

14. If  we _________enough time, we’ll study this exercise more carefully.

      A. will have                       B. have                        C. had                         D. would have

15. What would you do, if you _________a UFO?

       A. see                               B. saw                         C. would see               D. had seen

II - Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) that needs correcting to become an exact one. (1,0pts)

16.  The picture was painting by Michael last year.

          A                                    B                       C                   D

17.   There’s the woman who she sold me the handbag.

             A                B                            C           D

18.   Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesn’t he?

               A                         B               C                           D

19.   I met a lot of interesting people while I was studying at Ho Chi Minh City.

             A                       B                     C                           D

20.   If I were you, I didn’t buy that expensive car.

        A              B         C                        D

III.Which notice ( A - G ) says this ( 21-25) : (1,0 pts)

21, You mustn't play soccer here.

  1. Bridge closed to traffic because of high wind

22, You may be late

  1. Delays possible

23, You shouldn't  leave your car here

  1. Do not park in the front of the garage

24, You can study here soon

  1. Computer course starts on Monday

25, You can not drive here today.

  1. Car park -$ 2 for 3 hours

 

  1. No ball games on grass

 

  1. It rain heavily

IV - Read the following passage, then choose the correct answer to questions . (1,0pts)

            I went to Australia on a student program last year and I like to (1)_______you about it. I was very (2)_______when I knew I was going to Australia because I had never been there before. I didn’t think about the problems of speaking English (3)_______I met my host family. At first I couldn’t communicate with them because my English was so bad. All the five years I had been learning English wasn’t much used at all (4)_______we didn’t have real practice at school. Even though my grammar was good, my pronunciation wasn’t. My problem is (5)_______ ‘l’ and ‘r’. For example, Australian people often asked “What do you eat in Vietnam?” I wanted to tell them that we eat rice, but they didn’t understand when I said “We eat lice”…

26.  A. say                               B. tell                                      C. talk                         D. speak

27.  A. exciting                       B. excites                                C. excited                    D. excite

28.  A. after                             B. until                                    C. when                       D. while

29.  A. although                      B. even                                    C. because                   D. so

30.  A. pronouncing                B. speaking                             C. reading                   D. telling

V - Read the following passage, then choose the correct answer to questions 26 - 30. (1,0 pts)

Today, supermarkets are found in almost every large city in the world. But the first supermarket was opened only fifty years ago. It was opened in New York by a man named Michael Cullen. A supermarket is different from other types of stores in several ways. In supermarkets, goods are placed on open shelves. The customers choose what they want and take them to the checkout counter. This means that fewer shop assistants are needed than in other stores. The way products are displayed is another difference between supermarkets and many other types of stores; For example, in supermarkets, there is usually a display of small inexpensive items just in front of the checkout counter: candies, chocolates, magazines, cheap foods and so on. Most customers who go to a supermarket to buy goods from a shopping list. They know exactly what they need to buy. They do the shopping according to a plan.

31. What does the word it refer to ?

A.  a plan                         B. a supermarket                          C. a  shopping list

      32.Who opened the first supermarket ?

A. New York                          B. fifty years ago                           C. a man

33. They do the shopping according to ………….

A.  a plan                         B. a supermarket                          C. a  shopping list

34. How are products displayed?

A. small inexpensive items just in front of the checkout counter: candies, chocolates, magazines, cheap ,...                        B.   is another difference between supermarkets and many other types of stores                  

C. take them to the checkout counter

35. What does the word they refer to ?

A.    Most customers                    B. supermarkets                          C. mans

VI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (1,5pts)

36. People say that they bought this shop last year.     

-  It is_____________________________________________________________________________.

37. Mr.Brown's team has lost the game. He looks very sad. 

-  Mr. Brown whose__________________________________________________________________.

38. Do you know the man who sat next to me at Nam’s birthday party last night?

-  You know________________________________________________________________________.

39. It takes Minh 2 hours to do his homework every day.

-  Minh spends_______________________________________________________________________.

40. We were late for school because of the heavy rain.

-  Because it_________________________________________________________________________.

VII . Nowsadays the environment are destroying . What shoud we do to protect the environment ?

Write about 150 - 200 words to tell your answer. (2,0 pts)

 

Dưới đây là phần đáp án cho đề ôn thi Tiếng Anh vào lớp 10 tỉnh Nghệ An năm 2017, hi vọng các em đạt điểm thi lớp 10 tỉnh Nghệ An môn Anh như mong đợi:

Key

I - Choose the best answer from the four options given (marked A, B, C, or D) to complete each sentence. (0,2/câu)

  1. C
  2. A
  3. A
  4. A
  5. D
  6. C
  7. C
  8. C
  9. D
  10. D
  11. D
  12. C
  13. A
  14. B
  15. B

II - Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting to become an exact one. (0,2/câu)

  1. B
  2. C
  3. D
  4. D
  5. C

III.Which notice ( A - G ) says this ( 21-25) : (1,0 pts)

  1. F
  2. B
  3. C
  4. D
  5. A

IV - Read the following passage, then choose the correct answer to questions 26 - 30. (0,2/câu)                                     

  1. B
  2. A
  3. B
  4. C
  5. A

V- Read the following passage, then choose the correct answer to questions 26 - 30. (0,2/câu)

  1. B
  2. C
  3. A
  4. B
  5. A

VI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (0,3)

36. People say that they bought this shop last year.     

-    It is  said that they bought this shop last year.  

37. Mr.Brown's team has lost the game.He looks very sad. 

-     Mr. Brown whose team has lost the game looks very sad. 

38. Do you know the man who sat next to me at Nam’s birthday party last night?

-     You know the man who sat next to me at Nam’s birthday party last night, don’t you?

39. It takes Minh 2 hours to do his homework every day.

-     Minh spends 2 hours doing his homework every day.

40. We were late for school because of the heavy rain.

-     Because it  rained heavily, we were late for school.

VII Hướng dẫn chấm

- Học sinh viết đúng nội dung đc 0,75 điểm

- Học sinh viết sai chính tả mỗi lỗi trừ 0,1 điểm

- Nếu viết hay đủ nội dung cho điểm tối đa

Với đề ôn thi vào lớp 10 môn Anh tỉnh Nghệ An bên trên, diemthilop10.info mong rằng các em thí sinh dự thi đợt thi tuyển sinh lớp 10 tới sẽ có thông nguồn thông tin ôn tập mới nhất và sát với cấu trúc đề thi chung nhất để đạt điểm thi lớp 10 môn Tiếng Anh như mong đợi.